Hozzávalók:
A piskótához:
(18cm-es tortaformához)
-5 tojás
-15g cukrozatlan kakaópor
-110g liszt
-100g cukor
A krémhez:
-1 csomag vaníliás puding
-3dl meggylé
-1 tasak vaníliás cukor
-4ek cukor
-2dl habtejszín
-3ek fagyasztott bogyósgyümölcs
A zseléhez:
-1 tasak tortazselé por
-2ek cukor
-2,5dl meggylé
-3ek fagyasztott bogyósgyümölcs
Elkészítés:
Piskóta:
A sütőt 180 Celsiusra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. Miután ez kész konyhai robotgéppel hozzákeverjük a cukrot. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojássárgáját. A liszetet és a kakaóport összekeverjük egy tálba,majd óvatosan beleforgatjuk a tojásos habba. Ezután formában ötjük és 30 percig sütjük.
Krém:
A vanília pudingport 1,5 dl meggylével és a cukrokkal csomómentesen összekeverjük. Eközben a meggylé másik részét egy lábosban melegítjük. Mielőtt felforrna hozzáöntjük a meggylé másik részét. Egészen addig főzzük,amíg be nem sűrűsödik. Utanna a 3ek fagyasztott bogyósgyümölcsöt felolvasztjuk és összeturmixoljuk . Miután kihült a vaníllia pudingos krém,hozzákeverjük. Ezek után felverjük a tejszínt és a krémhez keverjük.
Zselé:
A meggylevet és a tortazselé port egy edénybe melegítjük,majd hozzáadjuk a cukrot. Folyamatos keverés mellett megvárjuk még felforr és onnantól számítva egy percig főzzük. Ezután hagyjuk állni öt percig. Ha megdermett akkor újramelegítjük.
Összeállítás:
A piskótát félbevágjuk és beletötjük a krémet. Ezután a tetejére öntjük a zselét és megszórjuk 3ek bogyós gyümölcsel. A zselét célszerű úgy ráönteni,hogy a torta a formában van.