Belépés
Elfelejtettem a jelszavamat

Erdeigyümölcs torta

2023-03-15
Ki ne szeretné a finom édes,de mégis kicsit savanykás erdeigyümölcs tortát? Ebben a receptben egy egyszerűen elkészíthető erdeigyümölcs tortát mutatok be nektek.

Hozzávalók:

A piskótához:

(18cm-es tortaformához)

-5 tojás

-15g cukrozatlan kakaópor

-110g liszt

-100g cukor

A krémhez:

-1 csomag vaníliás puding

-3dl meggylé

-1 tasak vaníliás cukor 

-4ek cukor

-2dl habtejszín

-3ek fagyasztott bogyósgyümölcs

A zseléhez:

-1 tasak tortazselé por

-2ek cukor

-2,5dl meggylé

-3ek fagyasztott bogyósgyümölcs

 

 

Elkészítés:

Piskóta:

A sütőt 180 Celsiusra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. Miután ez kész konyhai robotgéppel hozzákeverjük a cukrot. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojássárgáját. A liszetet és a kakaóport összekeverjük egy tálba,majd óvatosan beleforgatjuk a tojásos habba. Ezután formában ötjük és 30 percig sütjük. 

Krém:

A vanília pudingport 1,5 dl meggylével és a cukrokkal csomómentesen összekeverjük. Eközben a meggylé másik részét egy lábosban melegítjük. Mielőtt felforrna hozzáöntjük a meggylé másik részét. Egészen addig főzzük,amíg be nem sűrűsödik. Utanna a 3ek fagyasztott bogyósgyümölcsöt felolvasztjuk és összeturmixoljuk . Miután kihült a vaníllia pudingos krém,hozzákeverjük. Ezek után felverjük a tejszínt és a krémhez keverjük.

Zselé:

A meggylevet és a tortazselé port egy edénybe melegítjük,majd hozzáadjuk a cukrot. Folyamatos keverés mellett megvárjuk még felforr és onnantól számítva egy percig főzzük. Ezután hagyjuk állni öt percig. Ha megdermett akkor újramelegítjük.

 

Összeállítás:

A piskótát félbevágjuk és beletötjük a krémet. Ezután a tetejére öntjük a zselét és megszórjuk 3ek bogyós gyümölcsel. A zselét célszerű úgy ráönteni,hogy a torta a formában van.

 

 

 

 

 

Hozzászólások (0)